15 Ağustos 2014 Cuma

Hayalet Satranç Bilgisayarı

Satranç öğretmeni sınıfa girer ve öğrencilerinin önünde sakince elektronik satranç takımını dizer. Yeni bir şeyler görmeye aç öğrenciler hemen meraklanmışlardır. Yukarıda gördüğünüz takımdaki taşlar mıknatıslıdır. Öğretmen yavaşça taşları dizmeye başlar. Öğrenciler her zamanki gibi sabırsızdır ve nihayet dizme tamamlanır.

Öğretmen - "Çocuklar  bugün size bazı sihirli güçlerimi göstereceğim."
Çocuklar - "?" -
Öğretmen - "Zeynep sen gel siyah taşların başına geç" "Şimdi taşlara dounmadan taşları uzaktan hareket ettireceğim ama bu zihin yorucu bir iş olduğu için sessiz olmalısınız!"

Satranç takımından veya makineden çocukların anlamadığı bir şekilde sesler geliyordu. Öğretmen elini takıma uzattı ve piyonu uzaktan ittirirmiş gibi bir hareket yaptı. O anda piyon kendi kendine ilerledi!

Çocuklar şaşkınlık içerisindeydi. Zeynep hamlesiyle cevap verdi. Öğretmen yine uzaktan el hareketiyle başka bir taşı hareket ettiriverdi.

Bu ufak şov ve şaka bir süre daha devam etti. Öğretmenin getirdiği Phantom yani Hayalet Satranç Bilgisayarıydı. Makinenin özelliği sadece hesaplama yapması değil ama aynı zamanda taşların manyetizma ile de ilerletilmesiydi. Çocukların şaşkınlıkları, gülüşmelere ve "Ben biliyordum" yorumlarına dönüştü.

Seneler evvel Mephisto marka bilgisayarların geldiği nokta burası olmuştu. Eskiden bu tür bilgisayarlar sadece kareleri gösteren ışıklar yanar ve hamleyi siz yapardınız. Artık aslında çok da zor olmayan bu teknoloji ile 3 boyutlu olarak bir rakiple oynayabilirsiniz.

Nasıl olduğunu bilenler için bir video verelim:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder