3 Ağustos 2014 Pazar

Değişik ilgi alanlarına göre satranç takımları

Satranç çok köklü geçmişe sahip bir oyun. Günümüzdeki popüler bilgisayar oyunlarını düşünün ve bu oyunların popülerliklerini ne kadar sürdürdüklerini tahmin edin. 5-10 yıl en uzun süredir. Satranç öyle bir oyun ki yaklaşık 1400 yıldır varlığını sürdürüyor. Üstelik dünyada 600 milyon civarında insanın satranç oynamayı bildiği tahmin edilmekte. Eğer satrancın ticari hakları birine ait olsa o kişi muhakkak çok zengin olurdu :)

Satranç kültüründe satranç takımları da önemli. Günümüzde turnuvalarda kullanılan takımlar aşağı yukarı birbirine benzemekte. Aşağıda ise sıra dışı takımlara bakacağız.


Çilingirlerin sevebileceği bir takım şüphesiz. Satrançta "Anahtar kare" diye bir tanım vardır. Oyunun önemli bir karesi olduğu anlamına gelir. Burada anahtarlar karelerde!



Satranç oynarken bir şeyler içmeyi sevenler için ideal bir takım. Rakibin taşını yediğinizde içindeki içkiyi de içersiniz. Alkollü içki konulması biraz sıkıntı yaratabilir. Rakip bol bol piyon feda ederek sizi masaya yığmaya çalışabilecektir!



Her satranççı gelinin hayalinde bu takım yatar! 





Denizcilerin seveceği takım. Usta oyuncu dalgalı denizde belli olur!


Hayvanseverlerin seveceği bir takım.


Gurmelere özel bir takım.

Siz hangi takımı tercih ederdiniz?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder