20 Temmuz 2014 Pazar

Hangi Satranç Takımı


Her ne kadar günümüzde artık satranç çoğunlukla bilgisayar başında oynansa da şükür ki hala satranç takımına ihtiyaç duyuyoruz. Ağırlıklı olarak takımlar okullarda ve yarışmalarda kullanılıyor ama satranç dekoratif bir özellik olmayı da sürdürüyor. 

Google reklamlarından "Satranç Takımı" diye aratınca çıkan görsel reklama bakınız. Cam Satranç Takımı çok sık satılan ama kesinlikle zevksiz bulduğum bir takım. Bir kez camın bibirine değdiğinde oluşan ses kesinlikle itici. İkincisi ise sözde siyah ile beyaz birbirinden kolay ayrılmıyor. 

Osmalı Bizans takımı tam dekoratif. Bu tür takımlar en az dokunulan takımlardır. Ahşap Mıknatıslı Takım ise ciceksepeti'nde satılıyormuş. Çiçek gibi takım diye mi acaba?

Rulo Satranç Takımı öğrenciler için ideal, taşıması kolay. Fiyat ise korkutucu biçimde ucuz. İçindeki taşlar o kadar hafif ki üflediğinizde uçaçak biçimde. Oysa ki taşı tahtaya koyduğunda ses getirmeli, belli bir ağırlığı olmalı!

Shot Bardaklı Satranç Takımı bazı satrançseverlerin hoşuna gidebilecek bir ürün. Aldığın taşı içiyorsun mesela! Rakibi devirmek için bir vezir fedası iyi gidebilir. devirmekten kasdettiğimiz gerçekten devirmek.

Satranççılar içince kıskançlıkla da birleşince gerçekten sapıtabiliyorlar bu arada. Yeri gelmişken Emre Aköz'ün eski ilginç haberi: Satrançta kız kavgası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder